DESPRE MINE

De cind era la gradinita i-a placut sa creada ca este omul-de-pe-strada, prietena din imediata apropiere care prezinta emisiuni, cinta, se joaca, te amuza, se costumeaza, se deghizeaza, se intreaba, te intreaba, te descumpaneste. E pregatita de sistemul de invatamint sa fie economist, dar, jucindu-se de-a scena a prins gustul, a facut scene cursului initial al vietii profesionale si si-a schimbat obiectul de studiu cu unul mai vizibil si mai creativ, televiziunea.

Isi desfasoara activitatea de peste 15 ani in domeniul divertismentului romanesc. A contribuit la succesul la public al unor importante statii TV din Romania.

De-a lungul activitatii profesionale s-a remarcat ca o prezenta iesita din tipare, energica, joviala, intr-o continua evolutie.

1991

Discul SymPhoenix alături de Phoenix (Timișoara)Incepe colaborarea cu grupul coral Song, condus de Ioan Luchian Mihalea

Participa la inregistrarile ocazionate de  lansarea discului „Symphoenix” al legendarei trupe Phoenix

1992

Face parte din grupul de backing vocals care a participat alaturi de trupa Phoenix la turneul national de lansare a discului „Symphoenix”, primul de dupa exil al formatiei.

1995

 

Ca sa incheie cum se cuvine munca de student serios si sa lase loc de „Buna ziua” isi sustine dizertatia la Facultatea de Finante.

Concomitent desfasoara o activitate teatrala bogata in Teatrul Studentesc „Podul”, sub indrumarea artistica a regizorului Catalin Naum. Joaca in „Romeo si Julieta”, „Stefan Voda”, „Om de omenie”, „Aventura japoneza”, spectacole premiate in turneele studentesti din tara.

Participa alaturi de  Teatrul „Podul” la realizarea spectacolului „Oedipe”, regia Andrei Serban, la Opera Romana din Bucuresti.

                                                                        Se alatura echipei Canal 31, care in decembrie devine ProTv.

echipa PRO TV în 1995

Vedetele PRO TV vă dăruiesc autografele

Colaboreaza, in calitate de coprezentator, alaturi de actorul Mihai Calin, la emisiunea matinala „Ora 7, Buna Dimineata”, moderata de actorul Florin Calinescu.

1996-2000

gianina-bio-5Participa la un stagiu de pregatire pentru realizarea de emisiuni de televiziune la Nova TV, Praga, Republica Ceha.
Deruleaza – in calitate de editor-prezentator – programe de succes in cadrul noii statii tv comerciale, ProTv Bucuresti, cele mai urmarite fiind:

 • „Vremea”- prezinta intr-o maniera nonconformista, originala, emisiunea de informatii meteorologice, pe care, impreuna cu producatoarea Diana Ionescu, o transforma intr- un show zilnic bazat pe grafica si scenariu inedite.
 • „Alo, Generatia Pro” – emisiune muzical-distractiva dedicata adolescentilor, alaturi de George Vintila.

Este distribuita in filmul de scurt metraj „Tragica poveste de dragoste a celor doi” (1996), in regia lui Radu Muntean, intr-unul din rolurile principale.

2000-2013

Participa in calitate de reporter – prezentator si/sau actor  la realizarea de programe artistice de divertisment pentru Televiziunea publica.

EMISIUNI DE DIVERTISMENT

Ora G - emisiune de divertismentOra G”(2000-2004), realizator Elena Stirbescu – devine o emisiune de referinta a TVR.

Clubul de Comedie” (2004), regia Gelu Colceag- prezentatoarea trupei alcatuite din Radu Gabriel, Marius Florea Vizante, Gheorghe Ifrim, Maria Buza, Marius Rizea si Maria Tudosie – o emisiune care a dorit sa dea o noua stralucire umorului romanesc si universal

Stele de 5 stele” (2004-2005), realizator Ioan Duma – alaturi de Cosmin Cernat.

Scoala Vedetelor” (2005-2006), realizator Titus Munteanu.

O tura de aventura” (2006) – alaturi de Tom Wilson.

 

Eurovision cu Horia BrenciuSPECTACOLE TV

Cerbul de Aur 2001

Eurovision 2010, 2011, 2012

 

 

 

 

Interviuri speciale cu personalitati nationale si internationale, emisiuni festive.

cu Loredana Groza, Ștefan Bănica Junior

Film serial: „Martorii”(2001), regia Serban Marinescu, actrita rol secundar.

Participa la raidul Catavencu „Cu papucii in desert 2001 – o expeditie dedicata doamnelor”. In acest raid umanitar cu punct terminus Dakar – 12 ziariste au condus Daciile-papuc spre a fi donate statului senegalez.

gianina-bio-10

Participa la realizarea unor campanii interne de comunicare, lansate si coordonate de Larisa Ghitulescu, director Departamentul Comunicare al TVR.

 • Campania de comunicare interna „TVR 55″(2011).
 • Campania de sustinere pentru Japonia (2012), la implinirea unui an de la evenimentele tragice din aceasta tara.

Concepe scenariile unor emisiuni pentru copii si adolescenti, realizator Titus Munteanu:

 • „Numai cu acordul minorilor”, 2007-2008
 • „Televiziunea Copiilor”, 2011-2012

 

MUZICA

Quartz - Amedeo BolohoiColaboreaza cu trupa rock Quartz (compozitor si leader al trupei – Amedeo Bolohoi), in calitate de solista vocala si textiera:

Lanseaza albumul „Las-o Balta!” (2001), Casa de productie Alpha Sound, videoclipuri regizate de Tudor Giurgiu („Las-o balta!” si „A nimanui”)

Lanseaza albumul ” Dragostea-i un biscuit in forma de stea” (2003), Casa de productie TVR Media, videoclipuri regizate de Petre Nastase („Dragostea-i un biscuit…”)  si Florin Piersic Jr.(„Ochi in ochi”).

Inregistreaza single-ul „Tip sic”, pentru care realizeaza o imagine noua, creata de fashion stylistul Marian Palie.

Participa la turnee, festivaluri, emisiuni radio-tv.

Colaboreaza cu Teatrul Foarte Mic, unde joaca alaturi de Alina Berzunteanu, Mihaela Sirbu, Claudiu Istodor, Gabriel Spahiu in comedia „Trei versiuni ale vietii”, regia Monica Teodorescu.

Desfasoara turnee si participa la evenimente nationale si locale in calitate de M.C.

 • evenimente cultural-distractive;
 • evenimente ecologice;
 • evenimente umanitare.

evenimente ecologice și umanitare

Colaboreaza, in calitate de editor, cu presa scrisa:

 • Revista „B 24 FUN”
 • Revista „V.I.P.”
 • Revista „The ONE”
 • Revista „Joy”
 • Cotidianul „Evenimentul Zilei”

Colaboreaza pentru noi proiecte muzicale cu compozitorii George Popa si Mister G.