După o anumită vîrstă

Not.

După o anumită vîrstă nu se mai poartă culori.

După o anumită vîrstă nu mai reziști la chefuri peste noapte.

După o anumită vîrstă nu-ți mai poți face prieteni.

După o anumită vîrstă nu te mai joci.

După o anumită vîrstă nu mai ai somn noaptea.

După o anumită vîrstă nu mai poți purta codițe.

 

Foto: Iulian Ignat

Să facem lumină

O anumită vîrstă. Care e aia?

Ce înseamnă anumită?

A-numită, cu sensul de ne-numită?

Și de ce n-o precizează nimeni? De frică? Poate e un acord tacit, de nepronunțare a vîrstei respective, ca acordurile de non-agresiune armată? E vreun pact secret, de neîncălcat? Se va întîmpla ceva teribil dacă numim vărsta aia? Aoleu. O împlinești? Dar dacă e mai mică decît crezi? Păi poate fi bine.

Nu, mai bine n-o zicem. Dar dacă nu se-ntîmplă nimic? Pînă la urmă, avem așa avansate cuceriri științifice pe lume, n-are cum să nu existe antidot. Uite, eu cutez să descopăr vîrsta aia anumită nenumită. Să vedem ce mi se-ntîmplă.

E mult mister în această speță, dar mă simt în stare să-l risipesc. Am fost în vară într-o tabără de cercetași britanici vizionari, ăștia știu cum stau treburile, sînt mai pragmatici decît cercetătorii, britanici și ăia..

Am dobîndit anumite skill-uri.. Mă concentrez puțin, cu fața spre nord, ating un copac și, atenție, îl cercetez cu un cuțitaș și știu care e anumita vîrstă, fir-ar ea să fie.  Și cred că voi cuceri lumea dezvăluind- tuturor, hai să scăpăm de povara securii de deasupra capului, nemilos arborate de un pogon de timp.

 

Gianina Corondan

Foto: Marius Tudose

Momentul adevărului: care e anumita vîrstă?

Să fie 5 ani? Nooo, poți purta mini, chiar e recomandat, te și fascinează Minnie, deci nu e vorba de 5 ani, îți faci lejer prieteni, culorile-s indicate, deci, nu.

Să fie 50? Nicidecum, 50 e cea mai nimerită vîrstă să defilezi curajos chiar și-n pielea goală, vezi Sandra Bullock, Madonna, darămite cu mini, culori, codițe? Sînt chiar indicate, se știe că 50 e noul 30.

Atunci 105? Nici atît, regina Elisabeta a Angliei o să-i împlinească lejer, relaxată și nu dă semne că nu i-ar sta bine cu galben-pai sau verde sau turquoise. Nu poartă codițe, nici mini pentru că nu a purtat niciodată. Chefuri poate nu face, dar e posibil să reziste. A rezistat multor schimbări de putere de prin lume. Nu știu exact de insomnii, dar nu s-a plîns de așa ceva. Ar fi știut tabloidele.

Foc…foc…ne apropiem de sfîrșitul demonstrației.

Atenție atențiune, acum voi da publicității această anumită vîrstă!!! Este vorba de 123 ani! 123! Nu, nu v-așteptați, dar asta e, cineva trebuia s-o spună! 1 2 3! Unu doi trei! O sută douăjtrei! Na, că nu mi s-a întîmplat nimic, dezvăluind-o.

Da, este evident că după această vîrstă nu te mai joci, că ești sătul de joc neîntrerupt 122 de ani. Nu-ți mai faci codițe, că nu mai ai păr de-ajuns. Poți purta mai bine una mică mică, în amintirea podoabei jucăușe pe care oricum abia o întrezărești în memorie. După 123 ani nu mai porți culori, ajunge ciclamenul cu care ești, las-o așa,  e bine să dai măcar o spoială de înțelepciune și cu asta te-ai achitat. Și da, nu mai reziști nici la chefuri peste noapte, deși nu este chiar evident lucrul acesta. Adevărul e că tu reziști la orice peste noapte, pentru că nu mai dormi, dar dacă ții morțiș să faci bairam cu muzică și dans, nu te oprește nimeni. Iar de prieteni, după 123 de ani, poți rezolva, că oricine va veni la tine e un potențial prieten, vine cu admirație și uimire că ai răzbit pînă la această anumită vîrstă și ești un fel de monument, toată lumea vrea să se pozeze cu tine, să scrie despre tine, să fie văzut cu tine, deci prieteni ai de unde alege. Totul e să simți că e prietenia aceea, pe care tu o știi dinainte de vîrstă.

Înainte de o anumită vîrstă

Așadar, după o vîrstă am mai lămurit ce se face și care e comportamentul.

Dar ÎNAINTE de o anumită vîrstă, ce e permis?

Hm. Nimeni nu reglează asta, de aceea e cam debandadă și lumea acționează haotic. De-aia sîntem unde sîntem.

Dar pentru că am pornit pe calea dezvăluirilor și pentru că lucrurile acestea trebuie știute, am să mă fac tot eu portavocea adevărului:  Nici nu e greu să deduci care e conduita înainte de anumita vîrstă, respectiv 123 ani. Păi, înainte de asta, totul este acceptat, totul se poate, totul e la liber. Poți să dai și la facultate, tocmai am auzit de un absolvent din 1984 al Facultății de Drept care a intrat la Actorie și e foarte activ și silitor. Acum, fiecare facultate are propriul regulament, dar bunele practici nu te împiedică să faci cam orice îți permite discernămîntul și starea fizică să faci. Pînă la urmă, dacă te uiți spre cer, vezi limita. Deci, atingeți albastrul luminos pînă la 123 ani și mai discutăm dacă e voie și după. Cu anumite paveze, se poate orice, oricînd. Pînă la. Pînă la, da? Dar după 123, gata, să nu vă mai prind că faceți toate cele și nu vă retrageți de bună voie la depou,.

Evident, toată demonstrația mea este făcută pentru cazul particular al femeilor. La bărbați nu știu cum e. Care e anumita lor vîrstă?

Acum sper că e totul clar și chiar și insomniacii pot adormi.

You may also like

Leave a comment