Cum sa distrugem Padina Fest

Mi se spune: “nu merge la Padina Fest, s-au stricat de tot intelesul, vibratia muntelui acolo, se vine cu gratare, se face foc, se asculta manele, nu vrei acolo, crede-ma”.

 

Padina Fest 1

 

Arunc toate aceste argumente in circa Biancai Boitan, organizatoarea care ma chemase cu entuziasm la editia de anul asta a festivalului, plusind: vin Robin and The Backstabbers, Suie Paparude, Vita de Vie, Golan, hai ca doar au fost si la Gold FM, ii stii, iti plac.


Ii stiu, imi plac, dar care-i faza cu manelele? A, face Bianca, stiu despre ce e vorba. De cind organizam noi festivalul, se aseaza dupa zona imprejmuita de noi o adevarata populatie care actioneaza dupa alte reguli. Nu avem cum sa-i impiedicam sa existe linga noi. Ar face-o si daca nu ar fi Padina Fest. Ei oricum vin, fac gratare, se manifesta galagios si agresiv. Distructiv. Ii vedem peste tot.

Decid sa merg si sa ma conving. Asa este. Festivalul este unul curat si frumos, ca o familie care vine cu cortul si cu mingea, cu hamacul si cu muzica proprie, le desfasoara si apoi aduna totul si pleaca.

Ei chiar au ecologizat inainte si dupa. Au strins tone dedeseuri inainte sa se instaleze. Ceea ce s-a adunat, s-a pus in saci si dus de acolo dupa. Am vazut cu ochii mei.

Insa dincolo de linia de demarcatie era o alta lume, cu chinezarii, turcisme si arabisme. Nimic romanesc pur. Nimic din decenta romanului frate cu codrul.  Acestia strica gindul bun al celorlalti. Ce ar fi de facut?Padina fest 2

  1. Renuntarea la Padina Fest: se poate lasa in paragina zona, la pasul/ interventia aiuritului/rau-voitorului care ajunge pe-acolo (cum se intimpla cu Sfinxul si Babele)
  2. Depistarea festivalurilor specifice din strainatate: a se viza festivaluri care nu strica deloc farmecul zonelor pitoresti si care pot face banii romanesti sa ajute nivelul ridicat de peste hotare sa se mentina acolo
  3. Adoptarea pozitiei “stat cu miinile in sin”
  4. Ridicarea din umeri
  5. Emigrarea

Ca de cite ori cineva face lucruri frumoase, cu minte, iesite din tiparul stiut, se gasesc multi care sa conteste, amestecind argumente, fara a fi in cunostinta de cauza, numai asa, sa bruieze.

Asadar, ce facem, ce festival de-afara alegem?

You may also like

Leave a comment