fortuna2

Viata de cafea.

Ce mai zice Google-lul, sec, fara implicare: compania deține un centru de producție situat în comuna Dragomirești Vale (județul Ilfov), aprovizionat cu materie primă de la producători externi de cafea verde[2].

Verificat si acest aspect

Precum Maida Vale in Londra, Dragomiresti Vale apare maiestuos dupa ce strabati citiva kilometri de autostrada spre Pitesti. Si dupa ce faci citeva viraje dibace, ajungi la Fortuna. Asa nimeresc si aceste neastimparate picaturi de soare verde, intra in fabrica si se prajesc dupa diverse retete, ca sa devina irezistibile. Asta e ideea lor de viata fericita. Din 2006 dau petreceri dupa petreceri in piscine numite cesti si jacuzzi numite cani cu apa fiarta, iar marele premiu este plescaitul de placere al oamenilor care le toarna pe git.

Dar Google-ul nu stie ca exista acolo in fabrica nea Dan, cu care am eliberat sacii de cafea verde, habar nu are de nea Marcel, care lucreaza de peste 25 de ani la Cafea Fortuna si masoara din ochi culoarea cafelei, desi are locul sau si un aparat care face asta electronic. Nu stie despre doamnele cu care am jucat eu septica cu cite 5 pachete de Rendez-Vous, de aceea am schimbat numele jocului in cincica. Nu stie cit de frumos si cu pasiune ne-au explicat cei care gusta cafeaua in mod profesionist si o mentin la aceleasi standarde de ani de zile.

Ne-au adus filme cu boabe de cafea tinere, verzi, inocente, debusolate, inainte sa dea Fortuna peste ele si noi am remarcat diferentele acum, cind le intilneam in real life si puteam sa le vedem aramii, pleznind de sanatate, facindu-si treaba excelent si dindu-ne autografe cu gratie in chiar timpul alunecarii pe git.

momentul adevarului

Am testat si eu, in ignoranta mea si sub indrumarea rabdatoare a mentorilor aproape ca am sesizat diferentele dintre cafeaua Robusta si Arabica, dar nu pot sa vi le zic chiar acum. Ca ma duc la solar, sa ma prajesc bine, ca verde am fost destul. Trebuie sa fac asta. Daca da si peste mine Fortuna si ma va sorbi cineva la un moment dat? Vreau sa aud lumea exclamind admirativ: mmm, in sfirsit,  o Gianina pentru milioane de Gianinute!

You may also like