Fotuna1

Zice asa Google-ul:

Cafea Fortuna este o companie producătoare de cafea din România[1].

Asa este. Am verificat. Am vorbit in maghiara si in portugheza. Nimic. Cum am zis un “Buna!” Mi s-a raspuns “Da, e buna, multi cafegii recunosc”
Sint romani, atit managerii cit si angajatii. Am vorbit cu ei, ne-am inteles excelent, fara translator, intr-un grai curgator  precum cafeaua pe care o turnau relaxati in cesti, spre a fi mingiiata de papilele invitate, pentru care se stie ca gustul se discuta.. Angajatii puneau in practica povestea pe care o ascultaseram vrajiti toti cei prezenti pina sa intram in fabrica. Pur si simplu se intimpla sub ochii nostri. Luau cafeaua venita cu parafe si stampile din America de Sud, o carau pe paleti, luau sacii si-i sortau, ii goleau si  trimiteau mai departe gastile de cafeasa se confrunte cu alte situatii de viata de cafea.

Creau toate conditiile unei noi aventuri.

Ca de-aia au venit in Romania boabele de cafea verzi, sa se distreze cit mai sint tinere. Ele stiu inca de cind sint mici si se cuibaresc in crusta lor molateca, cocotate pe arbustii din Columbia sa zicem, ca undeva in Europa este tara aceea cu oameni ospitalieri, care-i asteapta cu celebrul parc de de distractii Fortuna, cu tobogane care comunica cu plaje fierbinti unde se pot praji in voie, din care pot sari in caruseluri sofisticate unde se hirjonesc racorindu-se bine, cu spa-uri unde persoane foarte dragute si extrem de delicate le fac masaj, le cerceteaza sa se simta bine si sa fie libere.

sa creeze bun gust.

 

Tot din pruncie bobitele astea destepte de cafea stiu ca dupa  aventurile de tinerete se duc si ele la casele lor, invesmintate in diverse ambalaje, dupa felul fiecareia. Si dupa acest periplu incepe viata adevarata, in familiile de ramani care se preocupa sa le gazduiasca in ibrice, in aparate ultracomplexe,  numai sa se simta ele bine si sa dea tot ce au mai bun. Pentru ca se si asteapta mult de la ele, nu-s lasate chiar asa de capul lor, sint indrumate sa se dezvolte in  cafea excelenta.

Visul lor.

Si apoi ele isi aleg cariera. Unele devin expresso, altele vor la ibric, multe vor sa treaca prin filtru, unele opteaza pentru presa si tot asa. E o mindrie pentru ele sa  aplice pentru a ajunge Meridian (un soi de master in cafea) sau  Rendez-Vous, dar cele mai multe isi doresc pur si simplu sa fie 3 in 1. Sa fim si noi asa, de 3 ori mai multi lauri am avea…

You may also like