Vizita de lucru la ED Education

Socoteala de acasă nu se potrivește cu Boudoir-ul din Cluj

 

Cu mare aplomb am descins la Cluj, la “un simplu salon de frumusețe”, credeam eu. Va fi simplu și rapid, ma gândeam. Ceva noțiuni de cum să ne spălam pe cap și cum să ținem o foarfecă în mână mai aveam și eu, așa că mă simțeam stăpână pe situație.  Anuntând eu pe drum prietenii din Cluj ca ajung la Boudoir, mă frapeaza cum, ca un făcut,  toți știau care e. Și unde e. Și cine îl păstorește. O fi Clujul mai mic decât Bucureștiul, dar slavă Domnului, trece ceva timp până-l străbați, are locuitori destui, nu vreau să-i adaug și pe cei care s-au mutat acolo de curând, prea obosiți de capitală. Deci un prim semn de întrebare, cum ar veni: Gianino, ia alertează-te puțin, s-ar putea să nu fie previzibilă Vizita asta.

Și intru. Și vreau să mă fac utilă, să impresionez angajatorul. Îl întâlnesc pe Eduard Dabican, sufletul acestui cunoscut salon de coafură, care mă întreabă dacă vreau să muncesc serios și la răspunsul meu afirmativ ferm, mă trimite în prima linie, să învăț să spăl pe cap clientela.

 

Totul Începe spălându-te pe cap

 

Străbat și studiez spațiul, în drumul meu la munca “de jos”, fiindcă scafele sunt situate la subsol. Observ că nu e o zi obișnuită, cu clienți care să ceară tunsorile și coafurile momentului, ci îmi răsar în cale modele, pensule cu culori ieșite din comun, schițe de lucru urmărite și executate îndeaproape de persoane atipice, cu frizuri complicate, aceleași persoane cer aprobări la doi maeștri care le stau la dispoziție. Pe maeștri îi recunosc, sunt celebrii coafori Mazella și Palmer, am prezentat o demonstrație a lor în București ceva mai demult, cu altă ocazie, așa că am reținut că-s niște deschizători de drumuri, o echipă creativă în hair-styling: un francez și un englez invitați de Eduard Dabican, “șeful” meu, capete de afiș la o prezentare de anvergură ce se organiza pentru a doua zi. Aveam să aflu că azi, aici, în salonul cochet unde începeam să lucrez,  lumea se ocupă nu doar de satisfacerea unor clienti, ci și de educația în domeniul coafurii, organizând o mare manifestare de gen, cu workshop-uri, conferințe, prezentări, demonstrații, concurs, tot e necesar pentru ca stiliști din toată țara să adauge noutăți în portofoliul lor. Așa că am tras aer în piept și mi-am zis: o să vizitez și acest show, de la A la Z, mai stau o zi.

 

 

You may also like