ED1

SHOW MUST GO ON

Zis și făcut. M-am concentrat pe tot ce mi s-a indicat, Edi mi-a mai strecurat anume mici trucuri de meseriaș, numai bine cât să mă incite, am spălat pe cap (mai bine zis am tras de păr) câteva persoane, am vopsit (mai bine zis am atins cu o pensula tremurândă) câteva șuvite, am spălat zeci de vase murdare de vopsea de păr, am încercat chiar să tund fără ca „șefu’ ” să-mi spună “Tunde-o de aici”. Premise bune pentru a rămâne în echipă, iar perspectiva participării la marea manifestare de a doua zi mă înflăcăra, chiar dacă la o adunare a coaforilor cu ceva vechime eu eram cea mai novice.

Dar am prins curaj, nu rănisem pe nimeni la urma urmei, după o zi de acțiune la Boudoir. În plus, Edi însuși m-a invitat jovial: Să vii și la workshop mâine, mi-a zis.

Ed Education

Concursul

A sosit ziua mult așteptată. În afara scenei, în încăperea destinată lucrului, o grămadă de stiliști din toată țara construia apariția pe scenă. Toți cu foehn-ul în mână, cu agrafe, sprayuri colorate, fixativ și alte accesorii executau un dans ai cărui pași nu erau ușor de deprins… Nu știai la ce lucrare să te uiți. Când spun „lucrare” mă refer la persoane pe capul cărora se miza cu hotărâre, cu multă atenție și tenacitate. Putem spune că le era capul în joc, un joc numai de ei știut. Răsăreau în jurul meu cele mai abracadabrante coafuri, machiaje, costume și idei. Intra Eduard Dabican si-mi explica despre concursul pentru care toti se pregăteau, după ce în prealabil fuseseră selectați. Pornind de la o temă de lucru, și-au ales aplicații concrete, ca de exemplu: „Crăiasa zăpezii”, „Toamna”, „Sirena”, „Fata din tablou”, „Fata cu părul roșu” șamd. Câțiva băieți participau și ei cu tunsorile momentului , dar acolo nu era cazul de prea multă risipă de culoare sau adaosuri, ei se tund și atât.

You may also like