MODPACK3

Joc de copii

 

Discutând cu CEO Valentin Malaescu, am aflat că în secția alăturată, unde am cărat împreună cu colegii mei cu caschete foi uriașe de lemn s-au realizat cutiile, sistemul de preluare a unor uzine întregi din România iar mai apoi s-au transportat frumușel la sute de kilometri distanță, acolo unde se reloca întreprinderea. Serviciul constă în dezasamblare-transport-asamblare. Este exact jocul nostru cu camionul și cuburile din copilărie! Stricăm un turn, o fabrică, un ansamblu de locuințe wannabe, urcăm totul în camion, îl vărsăm la destinație, unde îi readuceam formă de baza. Teribilă senzație, să reiei un joc, inițial la scară mică, să-l duci la alt nivel. Între timp ai crescut și tu, și gradul de înțelegere a mediului înconjurător, și mai ales știință de a concretiza lucruri necesare. Să faci din jocul inițial meserie, afacere. Să dai locuri de muncă oamenilor. Ingineri, care concep, calcueaza, măsoară. Muncitori, care mișcă, montează totul cu dexteritate. Asta zic și eu șansă. Bucurie. Mai ales când cuburile sunt așa de mari că poți circulă prin ele. De aceea s-o fi mărit și cheful de extindere și pretențiile. De aceea s-a ajuns că acești români să dea de lucru oamenilor în Liverpool.

Deci mărimea chiar nu contează în relocarea industrială realizată de Modpack. Asta te și destabilizează, te și uimește, concomitent. Cum, dom’le, până unde se poate ajunge? Înțelegem, agabaritic, dar să fie un prag de sus, să-l știm și noi! Chiar nu mai există limite??!

Ușor, ușor, ne revenim, tragem aer în piept, ne rugăm să le meargă bine acestor pionieri în domeniu (înțeleg că nu au concurență în zona), fotografiem nu doar mintal ce am văzut și mergem mai departe cu gândul că poate emigrează cei din Liverpool în Ploiești. Ce nu face englezul de dragul unui deschizător de drumuri. Bine, și de dragul unui deschizător de beri.

Dau o bere celui care are un răspuns la dilema mea de final. Singurul lucru pe care încă nu l-am aflat este dacă se pune și o fundiță colorată la pachetele respective, și dacă da, cum arată acea fundiță. Să fie cît Autostrada Soarelui? Sau a Piteștiului? Că acolo nu poți să te Ploiesti.

Ia să chem Modpack System să ambaleze acest articol, deja e prea mare. Poate i-am încuiat la așa dimensiuni…

You may also like