Strazile din Constanta

Te plimbi prin Constanta si patrunzi intr-un univers. Iti spui, uite, dom’le, Constanta poate fi un oras turistic, un port numai bun de vizitat cu harta in mina de orice calator al lumii. De ce nu e ca NIsa, ca Barcelona sau hai, macar ca Varna?

Daca esti bine dispus observi doar locurile frumoase, oamenii zimbitori si marea. Centrul Vechi, statuia lui Ovidiu, Muzeul de Arta, piete mici, placintarii cu braga, terase arhipline, teatre frematind in mijloc de festival Miturile Cetatii.

Daca esti prost dispus vezi Cazinoul paraginit, puzderia de second-hand-uri care au primit marfa veche noua, oameni catraniti cu pungi in miini si la ochi, treptele inegale ale plajei Modern, nisipul plin de cioburi, Spitalul Judetean insuficient dotat, apa marii in care plutesc ambalaje de napolitane, gara cu parcagii vicleni si soferi nervosi.

Depinde de noi cum alegem sa fim. Dar mai depinde si de cum alegem sa fie. Pentru ca noi putem elimina toate neajunsurile din partea intunecata a vizorului. La alegeri.

 

You may also like

Leave a comment