Ciocolata e la ea acasa

Si in Bucuresti

Am gasit cea mai buna ciocolata din orasul Bucuresti. Nu cautam cu tot dinadinsul, dar intimplarea a facut sa gasesc ceva fara sa caut. Mai mult ca sigur  ca aveam intrebarea in mine, eu, care sint o mare consumatoare de ciocolata. Da dom’le, asta e viciul meu. Ciocolata. In diverse stari de agregare. M-am intrebat eu sigurissim de ce nu gasesc in capitala noastra capitalista cu atitea branduri de import, mecuri si keiefsiuri, cu atitea circiumi si cofetarii specializate pe dezghetat alimente si prajituri straine de ce nu face nimeni o ciocolata fierbinte din cacao, cum se face de-adevaratelea, nu din prafuri gonflabile. De ce nu pot gusta o bomboana de ciocolata savuroasa, fina decit daca strabat tot orasul sa gasesc magazine-delicaterii, cocotate in zona “de lux”, cu grimasa de superioritate specifica  vinzatorului cu tot? De ce ciocolata neagra pe care o gasesc la supermarket este amara cind nu trebuie sa fie asa, daca e autentica?
Si am gasit locul, cu tot cu raspunsuri la intrebari, date de inimosul patron care slabise 20 de kilograme numai cu ciocolata calda, care ne-a tinut fascinante prelegeri despre cacao, rolul ei, ciocolata neagra sau cu lapte dar ne-a si demonstrat totul pe loc.
Nu va spun adresa ca sa nu ziceti ca fac reclama, asa o sa ma credeti. Doar o poza, asa, sa nu fiu banuta de imaginatie naravasa. Cine nu mai poate de pofta si ma crede pe cuvint va da de mine, care dupa cum ma cunosc, voi face tot ce pot ca afacerea acestui om sa reziste. Adica voi consuma hotarit. Pentru ca are cea mai buna ciocolata din oras.

You may also like

Leave a comment