Cum am facut primul milion

Hai ca-i simplu si nu tin neaparat sa pastrez secretul. Vreau sa impartasesc lumii din experienta mea, sa se bucure de la mic la mare. Ma rog, vorba vine “de la mic” , cei mici pot sa nu priceapa, ca vor fi termeni complicati, e necesar sa stie sa citeasca macar, nu mai zic si de a face legaturi intre notiuni, deci a se consulta materialul de fata doar de la 7 ani in sus, ca altfel n-are rost. Asa ca expresia “de la mic la mare” poate foarte bine sa desemneze pe cel mic care este trimis la mare cata vreme explic eu aici. O chei.

Clar si raspicat, voi desfasura aici pe blog ce poti trai, ce poti constata, analiza in fazele de inceput ale facerii milionului. Nu-mi place sa divaghez ca si eu cand caut anumite scurtaturi, sfaturi date de oameni care isi etaleaza cunostintele de viata semnificativ-luxurianta semenilor, am pretentia sa-mi fie furnizate clar si raspicat. Si rapid, ca daca ma tii ore, zile in sir sa aflu cele 9 cai spre o viata linistita sau cei 5 pasi spre a deveni un om bogat degeaba mi le mai dai. Nu vreau sa am par alb cand voi aplica metodele tale, tati.

Cum spuneam, as vrea sa trec direct la subiect, pe care l-as imparti in doua. Cum am facut prima juma de milion si Cum am facut a doua juma de milion.  Evident ca de mai mare insemnatate este prima experienta, deci prima juma de milion, ca de-acolo se invata crema actiunii si poate urma apoi a doua,in liniste, tacticos, cu explicatii detaliate, niimic mai simplu.

Foarte succint, ca stiu ca sunteti avizi sa aflati, desi nu trebuie sa fiti chiar disperati si sa exercitati presiune asupra mea, ca atunci nu-mi mai vine sa spun nimic. Simt ca e o presiune, Voua va mai vine sa spuneti cum va cheama daca cineva va striga la coada la pasapoarte la care tocmai v-a venit randul? Sau daca ati iesit castigator la o tombola? Da? Nu, ca se intervine cu o emotie suplimentara si atunci chiar va vine sa lasati balta totul. Nu ma mai intrerupeti cu fleacuri ca-mi fragmentati sirul gandirii si n-o sa mai pot transmite toata stiinta mea celor care poate au nevoie. Ca nu zic ca toti au nevoie, dar poate unii chiar s-au pornit la drum sa caute deja prima jumatate de milion si as vrea sa-i ajut.

Care-i chestia. Prima jumatate de milion, dupa cum banuiti, se imparte la randul ei in primul sfert de milion si al doilea sfert. Nu ma leg de al doilea, ca vorba aia, nimeni nu tine minte decat invingatorul, ocupantul locului I, deci primul sfert. Care fireste ca e important, poate mai important ca milionul insusi. Bine, nu ma refer la familiile care au mai multi copii , nu vreau sa creez zazanie, sa creada copilul cu numarul 1 ca, fiind primul, e mai important. Departe de mine aceste insinuari, desi copilul 1 nu e lipsit de importanta lui, ca totusi odata cu el s-a creat relatia parinte-copil in familia aceea si totusi ce treaba am eu sa ma bag in familia omului. Raman deoparte si continuam cu sfertul nostru de milion, care ne apare acum altfel, parca mai stralucitor.

Si incepem sa ne apropiem de momentul crucial, acela al impartirii sfertului de milion in doua: prima optime de milion si a doua. Care ziceti ca e mai importanta intre cele doua optimi? Bravo, intaia. Deja ati inceput sa invatati esentialul. De ea ne ocupam acum indeaproape.

Se procedeaza deci tot asa, exact cum ati ghicit, ca sunteti baieti destepti si vom afla in curand esenta esentei: Cum am facut prima 16-ime si apoi 32-ime si 64-ime de milion, singura, fara ajutor, fara proptele si fara  shoshele si momele? De-aia vreau sa va spun si voua, ca intr-un fel toti suntem singuri si asa trebuie abordat subiectul delicat pe care il tratam astazi. Cu respect il tratam, de aceea nu trec mai departe pana nu ma asigur ca e toata lumea atenta. Bun. Sunteti atenti. Deci ati inteles, ati citit printre randuri, ati dedus logic, treaba voastra. Sper ca e destul de evident. N-o sa va dau mura-n gura, nu mi-ati ierta-o. Ca dupa ce faceti si voi milionul o sa fiti nevoiti sa-mi dati credit, nu in sensul strict bancar ci doar asa onorific si n-o sa va convina. Lasa sa fie meritul vostru. Eu doar v-am furnizat startul, imaginea clara a drumului. Ma multumesc cu reusita voastra, nu vreau lauri sau laude. Desi n-o sa va refuz abrupt, badaraneste daca o sa insistati, ca sunt o delicata. Ba chiar o sa zic Evrika! daca o sa veniti pe parcurs la mine sa-mi comunicati ca ati reusit.

Cu aceste constatari simpatice de final, va doresc mult succes. Milioane placute! (de secunde de trai, ce credeati?

A, si daca ma intrebati de primul milion de se vede pe pagina, cu Photoshop-ul lui Tudose l-am facut.

You may also like

4 comments

 • Georgeta 23/08/2018   Reply →

  Foarte tare editata poza :)) Nu m-am putut abtine sa nu dau click pe ea.

  • Gianina Corondan 13/03/2019   Reply →

   Am un mester care s-aocupat. E Marius Tudose, fotograf. Multumesc de aprecieri!!!

 • joe 17/04/2019   Reply →

  eu tot nu am inteles cum ai facut milionul de Lei (a se intelege nu de Roni)

  • Gianina Corondan 03/06/2019   Reply →

   Ba de roni, dupa cum se vede din poza, care este autentica. Trebuie sa aduni si sa scazi, sa faci socotelile exact cum scrie acolo, daca gresesti o virgula iti da cu punct. De-aia ambiguitatea.

Leave a comment