Rezolvarea enigmei Rosia Montana

Unii mineri au gasit de lucru. Felicitari!

Naiva fiind, am lansat o serie deintrebari nedumerite in articolul meu precedent, in care povesteam cum m-au “bagat la colt” niste “mineri” din Rosia Montana, veniti special “sa ma intrebe cite ceva”. Ziceam in gindul meu : Ce sa vrea oamenii astia? De ce sa faca ei atita drum sa ma convinga pe mine ca…ce? Ce mare pericol sint eu? Adevarul e ca am mai avut senzatia asta stranie cind am mai fost cautata deodata, asa, de nicaieri, de te miri cine cu o poveste fantasmagorica, careia nu-i prea vedeam rostul- cu ocazia unor incercari de a ma surprinde cu camera ascunsa facute de emisiuni de profil. Ei bine, bingo! In sfirsit am rezolvat enigma!! Exact ce intuiam. Asta au facut dinsii, cu astfel de indeletniciri se ocupa minerii care vor “doar sa munceasca” : inregistreaza pe sest oamenii fix cu…..stimati telespectatori, da, ati ghicit, cu CAMERA ASCUNSA!!!! Hahahahaa, m-au prins. Nu mai am pe unde scoate camasa pe care scrie “Uniti salvam Rosia Montana”. Pai atunci sa n-o scot.

Cica ar fi publicat “captura”. Da. Acum e clar. Mi-e mult mai clar ca acolo e ceva mizerabil, putred, pestilential. Tertipuri de sobolani cre nu prea stiu ce e lumina zilei. Si eu care ma minunam ca totusi au fost amabili, respectuosi, indatoritori. De-aia au fost amabili, sa ma tina mai mult de vorba, sa ma traga de limba? Raspuns. Da. O prefacatorie. Un truc, o smecherie, exhibitii de alba-neagra. Sper ca au facut si poze, tot ascunse, ca eu nu le-am dat voie la alea “oficiale” Ah, ce bine ca eram machiata, veneam de la o emisiune, deci n-o sa rida de mine ca nu-s pusa la 4 ace, n-o sa poata.

rosia-montana-londra

Dar de fapt o sa poata orice. O sa joace murdar, dealtfel o fac incontinuu, in numele banilor care le-au luat mintile si constiintele.

Mai presus de toate se desprinde o concluzie evidenta. Nu mai trebuie sa ne facem griji ca oamenii din Rosia Montana nu au locuri de munca. Au camera de luat vederi bine infasurata prin buzunare si vineaza pretinzindu-se inocenti, oameni care se opun unui proiect ilegal. Pentru munca asta sigur sint platiti, deci pfffiu, m-am linistit. Sper ca sint platiti, ca altfel ma baga in ceata rau de tot. Si iar o sa vina sa ceara solutii de la mine.

Oare citi bani ar trebui sa le dau sa fie ei insisi, adevarati si sinceri? Ca as incepe o cheta. Nu de alta, dar n-as vrea ca fetita de 9 luni a “minerului” guraliv pretins “flamind” sa duca povara nimicniciei tatalui in spate. Nu merita. N-are nici o vina.

You may also like

Leave a comment