Zalaul se misca

Deci traieste

La Zalau e fierbere. Nu, nu pentru ca se face celebra palinca. Aia s-a facut deja. E fierbere fiindca urmeaza Ziua Sportului, organizata de Tenaris Silcotub, care “pune tot orasul in miscare”. E de-a dreptul revigorant doar sa-I vezi pe toti, cu mic cu mare, pornind de la prima ora spre tinta lor, infruntarea propriilor limite, daramite sa mai si simti pulsul acelei zile. Sigur, sint si premii tentante, si tombola si sportivi de valoare care-i sustin si trebuie intilniti/intrebati/fotografiati, dar imboldul principal e sa-ti verifici puterile. Ia dom’le, pot sa strabat 3 km in mai putin de jumatate de ora? Pot sa termin cursa chiar daca am burta? As fi in stare sa cistig ceva la 10 km daca m-am antrenat de 3 luni incoace zilnic? Dar daca am 71 de ani?

Nu e prima oara cind prezint acest eveniment, acum o saptamina s-a desfasurat Ziua Sportului si la Calarasi in aceleasi conditii, cu organizarea impecabila a agentiei Pastel, dar ca in prima zi ma uimeste dorinta, bucuria si perseverenta oamenilor de a participa, de a dovedi ca sint sprinteni si sanatosi, de a-si masura fortele.

zalau

Si ma bucur tot ca in prima zi ca am sa revad cuplul de octogenari Sufletel, care alearga cursa de 3 km de mina, de fiecare data. Iar daca adaug ca voi prezenta cu Cosmin Cernat, un comentator sportiv cu experienta in bransa, de la care pot afla foarte multe amanunte despre atletism, consider ca va fi o zi cistigata. Iar daca pun la socoteala si faptul ca ma intorc la Zalau, in locul unde am verisoare, unchi si nepotei pe care am sa-I vad poate participind, pot sa chiui deja. Iuhuuu!!Senzational.

Zalau, pregateste-te, pe 31 mai facem sport!!!

You may also like

Leave a comment