Ai zice ca e o simpla masca

Sunt un om foarte informat.
Tocmai am citit un raport al Asociatiei Integrate a Cercetătorilor Brexitanici Ultra Antropologici Performanti si Devreme Acasa, care atesta faptul ca masca purtata pe fata va avea efecte puternice asupra figurii umane.In cativa ani, fetzele pe care ne bizuiam pana acum pentru rcunoasterea la nivel social  vorfi de domeniul trecutului, intrucat purtarea mastii va actiona agresiv morfo-chipal.
Citeva dintre modificarile pe care le vom resimti cu totii:
Ochii se vor mari, in lipsa altor cai de comunicare. Cum vor cauta a exprima cat mai mult pentru a suplini fonfaiala gurii sub masca,  ei vor atinge dimensiuni neverosimile, astfel ca expresii ca ‘ochii cit cepele’ sau ‘ochii holbati’ vor desemna normalitatea. Sigur ca oamenii vor dezvolta manii, obsesii legate de noua realitate, in sensul ca vor face concursuri de lacrimat, pentru a reumple lacurile sau albiile raurilor secate, vor face operatii de marire a ochilor, pentru a bate recorduri sau in speranta ca vor vedea mai mult, pana dincolo de orizont. Cel mai mult vor prospera  serviciile de optica, ele se vor unii cu producatorii de geamuri termopan pentru ochelari de dimensiuni adecvate, atotcuprinzatori, care sa mentina totusi caldura si umiditate propice vazului, industria producatoare de gene false si creme pentru atenuarea cearcanelor, va dati seama, la asa ocheane va fi nevoie de vecinatati adaptate pe masura. Povestea Scufita Rosie nu va mai avea sens, copiii nu vor mai intelege replica “Bunicuto, de ce ai ochii asa de mari?”, intrucat acest lucru va fi o banalitate cotidiana.
Nu s-a stabilit inca o relatie direct proportionala intre noua marime a ochilor si calitate. Nu va fi clar daca, in noua situatie, oamenii ii vor vedea cu ochi mai buni pe ceilalti. Ce ecert este ca lumea se va lovi de un consum sporit de energie din pricina clipitului. Unii vor renunta, va fi mai simplu sa monteze jaluzele lavabile in loc de a pastrareflexul de a clipi. Altii, adepti ai vechilor obiceiuri, vor planuidin timp perioada cu pricina,  clipitul va fi cum sunt concediile acum. Vor corela perioade alese individual, pentru a nu se terzi ca clipesc toti odata si omenirea se duce de rapa. Un alt efect:  expresia “cat ai clipi” se va aboli, ea desemnand o durata uriasa de timp.

Nasul va capata o forma stranie, neclar conturata, va arbora o instabilitate crasa din pricina miscarii permanente a mastii sub-peste nas. Pregatiti-va pentru asa-numitul bouncing-nose, acel nas usor alungit si elastic, pe care in lipsa de altceva il vom putea face sa trepideze, sa se alungeasca si sa se indoaie cum vom dori, iar el va reveni la loc, ca o minge moale de cauciuc, cu un sunet specific, ‘booooing’, exact ca-n desenele animate. Nu va mai exista expresia ‘nasul pe sus’, dar se va folosi mult reflexivul ‘a-ti da peste nas’, in sens propriu, personal, fiecare va fi tentat sa exerseze pe guguloiul din dotare. Se va naste o noua disciplina olimpica: trasul nasului, nu, nu cum banuim noi acum, cum se facea odinioara cand te bantuia o gripa, ci, in echipa de 2 sportivi, unul il va trage de nas pe celalalt pana se vor stabili recorduri de lungimea distantei si de rezistenta a celui pleznit mai apoi cu propriul nas. Se pare ca grecii vor fi foarte buni la acest sport, avand date native incontestabile, dar nici romanii nu vor fi chiar la coada clasamentului.

Gura se va micsora alarmant, acoperita fiind mereu cu panza sau cauciuc sau plastic, te miri ce au nascocit astia ca material de masca, ba chiar in unele regiuni, cu oameni mai tăcuți, exista pericolul de a se atrofia si a se ingemana cu barbia, devenind invizibila, deci nefolositoare. La unii ca o zgarietura, la altii inexistenta complet, oamenii vor face totul pentru a curata eventualele ramasite din acea zona a fetzei, pentru a fauri noi standarde de frumusete. Vor prospera serviciile de astupare a gurii. Serviciile-vedeta vor fi cele de musamalizare, in sensul ca oamenii vor opta pentru acoperirea cu musamale daca gurile vor mai starui sa se vada, in ciuda eforturilor. Cel mai greu le va fi posesorilor si posesoarelor de buze fabricate in regimul trecut, dupa criteriile care odinioara au facut furori, adica cele cu botox , acid hialuronic, grasime de porc si alte solutii retrograde. Chirurgii esteticieni nu vor avea de suferit, se vor adapta rapid de la un set de cerinte la altul, ba chiar in situatiile in care nu se va putea estompa, acoperi, extirpa gura, vor da omenirii transplantul de ombilic, adica, pe intelesul nostru, iti va sta buricul unde era gura. Vestea buna este ca buricul poate fi transferat cu pierce, inelus, daca acesta exista.
Expresia imperativa “Gura!” va disparea, evident, ceea ce este de bun augur, oamenii vor fi mult mai amabili si politicosi unii cu altii.
Contrar asteptarilor, avocatura nu va disparea, nu are cum, este domeniul in care totul este posibil, asa incat pledoariile in instanta vor fi transformate in adevarate spectacole de pantomima.  Dar ochii vor da verdicte. Se vor inchide ochii la anumite cazuri, neporofitabile,  se va face cu ochiul in caz de tergiversare, amanare si se vor incrucisa pentru a transmite rapid lipsa de sansa a clientului.
Se va minca pe urechi, care, din pricina rolului important in agatarea mastilor, vor deveni elementele-vedeta de o inestimabila valoare ale chipului uman, deci vor putea fi pastrate in seifuri la banci sau acasa. Se vor imbogati subit producatorii de seifuri, cutii de lemn, plastic si chiar caserole, oamenii vor cheltui mult pentru a-și pune la adapost urechile, care vor contine si elemente de dantura deconstruita, adica implanturi si fatete, toata vesela si obiectele de portelan vor gasi utile aceste noi locuri de depozitare.
A, si inca ceva, desigur ca oamenii nu vor mai avea placere sa creasca animale de companie asa de diferite de ei cum ar fi caiinii si pisicile, se vor orienta spre euglena verde si amibe, va fi o adevarata explozie de preturi la aceste articole. Cei mai cu dare de mana vor creste chiar extraterestri usor de dresat.
V-am spicuit cite ceva, raportul e mult mai amplu.
Ca io tot timpul va informez.
Sa stiti.
*in foto aveti noul standard de frumusete universala, anticipat in unanimitate de specialisti

You may also like

Leave a comment