Stirea este doar despre tine

Deci construieste-o

Uite ce va propun. Folositi google-ul ca un punct de pornire, doar pentru a afla un minim despre vreo notiune, vreun film nou, niste legaturi cu subiecte care va intereseaza si va afecteaza pe voi, sa zicem date istorice, marturii despre experiente turistice sau retete de tort. Pentru a descoperi Beethoven sau pentru a va distra la un karaoke cu prietenii. Pentru documentare aprofundata, folositi apoi cartile sau scolile. Nu mai luati stirile de bune. Oricine le-ar scrie si fabrica. Faceti stirile voi. In familiile voastre, cu apropiatii, la munca voastra. “Azi am reusit inca un pas in proiectul meu”. “Miine baietelul prietenei mele se va naste”. “La 18 ne vedem toti sa punem de-o sezatoare intre prieteni”. “Sa facem Craciunul la George acasa”. “Am pictat singur/a asta”. “Am sunat-o pe mama, se simte mai bine”. “Am implinit 20 de ani, ce tare”. “ Am sa ma inscriu si la doctorat, ma intereseaza sa aprofundez subiectul”. “ Am dus aparatul vital unor copii care aveau nevoie de el” “Il iubesc pe omul asta”. Genul asta de stiri. Necesare. Ne ajuta sa ne cladim. Restul- sint creatii bolnavicioase pentru a face multe vizualizari. Sau audienta- in cazul altor canale. Adica bani. Totul a ajuns o minciuna uriasa, o gogoasa gretoasa al carei aluat lipicios ne pindeste si ne inhata nemilos daca nu sintem de-ajuns de stapini pe noi incit sa iesim din malaxor. Malaxorul facator de bani. Care bani fosnesc asa de tare incit pierdem sunetul adevarat al sufletului nostru. Care e bun, curat si merita altceva. Oricum, merita sa ne pese de el. Macar noua.
Stiu ca propunerea mea e in van. Stiu ca n-o sa schimb lumea. Stiu ca am o voce care nu se aude. Nu apar la televizor decit sporadic deci nu am influenta, nu am fani, blogul asta nu are putere neavind o platforma finantata istet de unii sau niste calcule in spate, am doar prieteni care se trezesc pe aceeasi falie a unui pamint miscator in acelasi timp cu mine si ma inteleg. Si pe care-i inteleg. Dar merita incercata schema. E simpla. Faceti-va voi stirile in lumile voastre, lasati iluzia ca sinteti oameni ai timpului vostru, informati si actuali daca preluati zisele de ultima ora, socante sau izbitoare ale unor indivizi plasati strategic pentru a –culmea- soca si izbi lumea derutata. Nu mai credeti ce pare “stire” pe canalele media. Totul e plasmuire. Poveste de adormit vigilenta. De ametit constiinte. De intunecat inteligente.
Hm, ce chestie, de cite ori scriu “stirile” calculatorul transforma automat cuvintul in “sterile”. Pina si el e mai aproape de adevar si mai onest decit cei care fac sterile. Pardon, stirile.

You may also like

Leave a comment