DA, Destinația Anului 2022

România ca destinație

Destinația Anului este un proiect de TV început în 2021 de o echipă entuziastă care a vrut ca românul să se plimbe mai mult prin țara sa, s-o admire mai mult, ba chiar s-o respecte, o, ce bine ar fi. Idealurile lor sînt și ale mele, așa că anul ăsta ne-am unit forțele și vom căuta destinația ideală a anului 2022 în România. Anul trecut au fost căutate zone geografice și orașe mari. Au ieșit învingătoare Banatul Montan și Oradea.

În 2022 jocul se schimbă

Anul acesta sîntem cu ochii pe orașe city-break și localități turistice.

Dar nu singuri, ci cu ajutoare de peste tot. Pe oriunde sînt românii, sperăm să participe, să ne ajute. Cu experiența, cu trăirile, cu spiritul de observație. Să încline balanța în favoarea unei localități preferate. C-așa-i în competiție, fie ea doar un pretext de a ne cunoaște și respecta mai mult țara.

Și în social media, și pe canalul clasic pe care se va transmite, Prima TV, va fi o bătălie constructivă. Vom vedea cine are spiritul local mai devotat, cine a circulat mai mult și cunoaște locurile nemijlocit, cine vede obiectiv de la înălțimea ecranului. Pentru că vor putea participa toți românii. Asta îmi place la nebunie. Și cei din afară, și cei din țară cu multe călătorii în picioare, și cei care abia acum află nume de locuri și descoperă că ar fi ceva de vizitat prin România., toți vor fi unii prin această provocare.

Care este locul care trebuie cunoscut și aplaudat în România în 2022? Aceasta e întrebarea.

Avem orașe în care se poate face city-break decent, în care turiștii de oriunde ar fi mulțumiți? Ce localități turistice se detașează în inimile oamenilor? Ce propuneri ar fi? Care să fie finalistele?

DA, bucurie împletită cu respect

Dacă vrem să prescurtăm numele acestui proiect, iese D.A. DA! Adică un răspuns afirmativ.

Răspunsurile afirmative dau optimism, da? Răspunsurile afirmative rezolvă lucruri, da? Răspunsurile afirmative se atribuie persoanelor constructive, da?

DA!

Ia să vedem, la ce e fain și chiar recomandat să răspunzi cu DA?

 • Vrei să fii fericit(ă)?
 • Vrei o țară ca afară?
 • Vrei să prosperi?
 • Vrei să călătorești?
 • Vrei să fie pace?
 • Vrei să ai parte de aventură?
 • Vrei să fii relevant?
 • Vrei ca tara ta să fie admirată?

Observați că nu am pus și celebra întrebare Vrei să fii soția mea?, pentru că nu cunosc personajele implicate, dealtfel nici nu fuse vorba de ele. Dar locurile din România o să le cunosc mai bine odată cu aceste călătorii de descoperire. Și asta mă umple de bucurie. E ca și cum aș face o introspecție. Ca și cum mi-aș face auto-analiza. Ca și cum m-aș regăsi.

Sigur că există mereu și oponenții, cei care ar răspunde NU deși sinea lor zice altfel, dar acum nu e vorba despre ei. Ei să-l ia pe NU în brațe.

www.fotosfera.ro

Mie mi-ar plăcea să răspund cu Da și altor întrebări, dar deocamdată e o chestiune de timp. De exemplu:

 • Cunoști orice colțișor din țara ta?
 • Turismul e dezvoltat în țara ta?
 • Se poate circula civilizat și rapid în țara ta?

Mai avem de lucru. Mai avem de adunat mărturii ale frumuseții și extraordinarului din România. Mai avem de adăugat la ele, de sfințit locul. Ar fi frumos să ne știm țara ca pe propriile buzunare.

Deocamdată ne concentrăm pe numele de orașe city-break și localități turistice propuse de românii pe www.destinatiaanului.ro și care au fost selectate de juriu astfel încât să avem o reprezentare echilibrată. Vom vedea și localități din Moldova, și din Ardeal și din Muntenia/Dobrogea.

Deci în vara asta, inițialele mele nu o să fie G.C, ci D.A.!

Strigați-mă Destinația Anului și am să vă răspund DA! La Prima TV, dar și pe stradă.

www.fotosfera.ro

You may also like

Leave a comment