Minune de-un veac

Imi place ideea de leac babesc. Pentru ca stiu de cite ori a facut bine in jurul meu ceaiul de paducel celor hipertensivi, de musetel la raceala, de galbenele la arsuri sau ce binecuvintare a devenit o frunza de varza aplicata pe piciorul vatamat.

Imi place si ideea de stiinta. Pur si simplu nu am cum inchide gura cascata a uimire cind vad cum dispare durerea de masea cu un algocalmin, cum se duce iritatia cu un autovaccin destept preparat, cum stau in aer pe scaunul unui avion cu motoare si elice, cintarind tone. Bine, partea cu avionul nu are legatura, este o veche, recurenta revelatie a mea si atit. Ce vreau sa zic. Descoperirea mea, Leac de-un Veac, este o combinatie de leac babesc si stiinta, care te face sa exclami instantaneu “wow!!” sau “ura!!”, depinde de limba subconstientului tau. Mai pe romaneste, este crema care mi-a picat in mina printr-o intimplare. Am vazut borcanelul tip ulcica de lut din strabuni la o prietena. Pe raft. Linga ceas.

20160309_173711

M-a frapat. Ce e acolo, intreb. E o crema formidabila. Vindeca tot ce e defect la nivelul superficial al pielii, catifeleaza ca nici o alta crema, nu mai pot fara ea. Persoana- serioasa, de incredere. Ulcica, atragatoare. Plus rascolitoare de amintiri. Zic: ia-mi si mie, sa verific. Dar stai, unde e produsa. In Romania, face ea. Stiu ca si ea este fan al produselor locale, neaose. Au mai mult efect curativ sau nutritiv pentru cei nascuti in zona. Si am luat-o la puricat, fratilor. Si surorilor. La poricat, mai bine zis, ca a facut ceva porilor, sint mai discreti. Recunosc ca este, cum spunea Alexandra, formidabila. Se vede ca e facuta cu inima mare, romaneasca. Cu dorinta de a perpetua lucrurile bune, folositoare. Ingredientele au radacina stramoseasca, nu pui parabeni si nici paralei pe ten. Mi-a vindecat citeva zgirieturi superficiale, pielea arata infloritor, ma si sperii de asa rezultate bune.

Ce ma supara este ca ea exista de-un veac si eu abia azi aflu… de ce atita intirziere? In fine, mai bine decit niciodata.

Imi place sa imprastii lucrurile verificate, asa ca iata si un link de studiu:

Acum, ca romanu’ nesatul, vreau sa rezolv cu ea si o rana deranjanta din talpa. Daca o elimin si pe asta, propun Leac de-un Veac la Unesco, la ONU sau la NASA. Tare mi-e ca o sa se umple lumea de ulcele mici, castanii, caligrafiate frumos, romaneste, Leac de-un Veac. Ah, mai vreau sa o aplic pe cuticulele mele ciufulite si pe-o ceasca ciobita la care nu renunt. Si masina mi-e cam zgiriata…O sa repar tot cu ea. Mai stii, poate o sa rezolve si problema refugiatilor?

 

You may also like

Leave a comment