Vedete la servire, artisti la sustinere, prieteni la intrajutorare

Cauza copiilor de la Oncologie, cu “Aripi de Hartie”

afis-aripi-de-hartie

Incepe sa fie o serie de evenimente. Se contureaza tot mai mult. Actiuni cu oameni de pe Facebook si din apropiere intru ajutorarea unor napastuiti de care stim sau de care aflam. Propun oamenilor si ei se alatura imediat. In primul rind propun vedetelor, apoi artistilor sa sustina cu efort fizic sau artistic totul. Si apoi celor care s-au grupat dupa diverse criterii pe acest controversat Facebook. Sensibilitatea si altruismul sint foarte apropiate din cite vad. Poate nu ne tin puterile cit pe altii, dar putinul pe care-l stringem da o speranta. Si o respiratie in plus. Ceea ce e bine.
Cu Maria Movileanu am facut si anul trecut inainte de Craciun o adunare. Am servit cu Claudia Pavel- ex-Candy si cu Xonia la tejgheaua micului restaurant pe care-l tine in Plaza Romania si am organizat un Flash Mob cu colinde cintate de Grupul Coral Song si de Corul Sound. A fost o surpriza cu un efect grozav! A rasunat muzica de-au tresarit toti ca si cum s-ar fi pus un disc tare, deodata. Si am ajutat niste copii saraci sa aiba Craciunul mai frumos.
Anul acesta vrem sa fie si mai si. Vor servi Silvia Dumitrescu, Claudia Pavel, Serban Copot de la Animal X, Liana Stanciu si cu mine, chiar daca poate nu ne pricepem asa bine si punem portii excesiv de mari. Maria a venit cu ideea sa stringem bani pentru un aparat care sa fie de folos mai multor grupuri de oameni, eu am propus sa venim in sprijinul copiilor cu afectiuni oncologice de problemele carora stiam din vara, din tabara dedicata lor, MagiCamp. Am intrebat la Marie Curie si ne-au indicat un aparat care le lipseste si de care ar fi nevoie ca de aer. Apoi amindoua ne-am dorit sa oferim un consistent program artistic, care sa coloreze sufletele adunate cu un singur scop. Totul a mers struna. Deja e anuntat concertul celor doua coruri reunite, Song si Sound, s-au adaugat si artistii Maxim Belciug si Gabriel Balasa plus duo-ul de impact When Violin meets Guitar. Iar pictorul Nicolae Blei si Alin, fiul sau, precum si mai tinara Lavinia Falcan ne-au donat spre a fi licitate niste lucrari nemaipomenite. Fashion designerii Silvia Serban si Wilhelmina Arz au oferit spre licitatie doua tinute originale, iar Thea Haimovitz s-a oferit sa creeze o bijuterie kabbalah in acelasi scop. De pe Facebook au mai dorit sa ne doneze Victor Stefan Munteanu o ie veche, de la bunici si artistul Bogdan Mihai Radu o mica lucrare pe pinza, pictata de el. Si au mai fost propuneri, oferte, idei. Am zis “da” si o sa le folosim pe rind, pe fiecare. Cei care nu au bani dar vor sa ajute pot adduce pentru Merci Charity Boutique haine de care s-au plictiit si pot fi revindute. Merci stringe banii tot pentru copii in tratament la Oncologie Tot acest ajutor si toata aceasta solidaritate au venit de la sine, cu cel mai pur entuziasm. Impresionant. O lume frumoasa si generoasa s-a mobilizat. Pina la urma cineva trebuie doar sa propuna un drum cu sens, iar acesta se pietruieste, se scurteaza, se imbogateste pe parcurs cu ajutorul inimosilor care stiu ce inseamna un drum bun construit impreuna. Totul e facut de ei. Si le multumesc. Si Doamne ajuta ca aripile de hirtie sa capete vigoare.

You may also like

Leave a comment